a a a
 

ALERT: advertentie schoonheidssalon leidt tot bedreiging volksgezondheid

ALERT: advertentie schoonheidssalon leidt tot bedreiging volksgezondheid

Op de Facebookpagina van schoonheidssalon Sensual Aestetics uit Eindhoven worden diverse cosmetische behandelingen aangeboden, waaronder injectiebehandelingen met behulp van fillers, Botox en (naald)mesotherapie. Dergelijke behandelingen mogen op grond van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG) alléén worden uitgevoerd door daartoe bevoegde zorgverleners met een BIG-registratie, zoals artsen.

Naar aanleiding van een klacht is gebleken dat het personeel van Sensual Aestetics niet bevoegd is om de door haar aangeboden injectiebehandelingen uit te voeren. De Reclame Code Commissie is daarom van oordeel dat de advertentie op Facebook een bedreiging inhoudt voor de lichamelijke volksgezondheid als bedoeld in artikel 4 van de Nederlandse Reclame Code.

De Reclame Code Commissie heeft besloten om haar uitspraak als Alert onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De Commissie is bevoegd om een uitspraak als Alert te verspreiden als bijvoorbeeld sprake is van een overtreding die mogelijk leidt tot gevaar voor de (volks)gezondheid.

Lees hier de volledige uitspraak in dossier 2024/00313.

Interessant artikel?

Deel het met uw netwerk

Nederlandse Reclame Code

Hier vindt u de regels van de Nederlandse Reclame Code en de werkwijze van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep.

Nederlandse Reclame Code
Bekijk de NRC