a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Gemotoriseerd) vervoer

Dossiernr:

2013/00275

Datum:

08-05-2013

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

(Gemotoriseerd) vervoer

Motivatie:

Misl. Voornaamste kenmerken product

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft adverteerders website www.dvogelsang.nl. waarop ondermeer staat:

“Proefles Neem contact met ons op”

 

De klacht

 

Alleen als men een rijlespakket neemt, krijgt men een gratis proefles. Nu deze voorwaarde niet is vermeld, acht klager de uiting misleidend.

 

Het verweer

 

Deze voorwaarde staat op de website. Zowel op de prijslijst als onder de veelgestelde vragen, staat dat de proefles gratis is als men een starterspakket neemt.

Klager heeft kennelijk verzuimd de overige informatie op de website te raadplegen.

 

Het oordeel van de voorzitter

 

Het woord “Proefles” doet vermoeden dat men, zonder enige verplichting, een les kan nemen, om te kijken of een rijles, zoals adverteerder die geeft, bevalt. 

In werkelijkheid is het echter zo, dat men bij aanschaf van een starterspakket de eerste les gratis krijgt. Dit blijkt onvoldoende duidelijk niet uit de gewraakte uiting. Dat deze informatie elders op de website staat, neemt de onvolledigheid van de bewuste mededeling niet weg. Gelet op het vorenstaande wordt onvolledige en daardoor onduidelijk informatie gegeven.

 

Blijkens het hiervoor overwogene is op de uiting onjuiste informatie verstrekt als bedoeld in artikel 8.2 aanhef van de Nederlandse Reclame Code (NRC).

Voorts is de voorzitter van oordeel dat de gemiddelde consument hierdoor ertoe gebracht kan worden een besluit over een transactie te nemen, dat hij anders niet had genomen. Om die reden is de uiting misleidend en daardoor oneerlijk in de zin van artikel 7 NRC. 

 

De beslissing van de voorzitter

 

Op grond van het hierboven overwogene acht de voorzitter de uiting in strijd met het bepaalde in artikel 7 NRC en beveelt hij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken