a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2008/08.0204

Datum:

30-05-2008

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft het ongevraagd per fax reclame maken voor vlaggen door Special T.

De voorzittter van de Code Commissie

De voorzitter heeft besloten gebruik te maken van zijn bevoegdheid neergelegd in artikel 12 lid 1 aanhef en onder a van het Reglement betreffende de Reclame Code Commissie en het College van Beroep, inhoudende dat de voorzitter een klacht kan toewijzen indien degene tegen wie de klacht is gericht geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om schriftelijk verweer te voeren en de voorzitter van oordeel is dat de klacht de Commissie aanleiding zal geven een onderhandse aanbeveling te doen.

Ingevolge artikel 11.7 lid 1 jo. artikel 11.8 van de Telecommunicatiewet is faxen voor het doen van ongevraagde oproepen voor commerciƫle doeleinden aan natuurlijke personen uitsluitend toegestaan indien deze daarvoor voorafgaand toestemming hebben verleend. Nu adverteerder niet heeft weersproken dat hij de gewraakte fax aan klager heeft gezonden zonder daar tevoren toestemming voor te hebben gekregen, heeft adverteerder reclame gemaakt in strijd met artikel de Telecommunicatiewet en is artikel 2 van de Nederlandse Reclame Code (NRC) overtreden.

De voorzitter beslist als volgt:
De uiting is in strijd met artikel 2 NRC en de voorzitter beveelt adverteerder aan om voortaan niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Het verweer

Adverteerster heeft geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid schriftelijk verweer te voeren.


Regeling:

artikel 2 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken