a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

personeelsadvertenties

Dossiernr:

2011/00909

Datum:

03-11-2011

Uitspraak:

VAF (=voorzittersafwijzing)

Product/dienst:

personeelsadvertenties

Motivatie:

Misleiding (overig)

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uitingen

 

Het betreft (1) de vacature van “Postbezorger in DEN HAAG (Zeeheldenkwartier/Duinoord/ Zorgvliet)” en (2) de vacature van “Postbezorger” op de website www.postnljobs.nl.

 

De klacht

 

Ad uiting (1):

In de vacature van postbezorger in Den Haag is vermeld, dat het een baan betreft voor 15 uur per week; verdeeld over 6 dagen komt dat neer op 2,5 uur per dag. In werkelijkheid blijkt het te gaan om 1,5 uur per dag. Ook de mededeling dat na twee maanden pensioen wordt opgebouwd is niet juist. Het is klager gebleken dat in ieder geval de eerste drie maanden geen pensioen wordt opgebouwd.

 

Ad uiting (2):

De werktijden blijken niet de in de vacature van postbezorger vermelde 2-5 uur per dag te zijn, maar slechts 1,5 uur per dag. De mededelingen omtrent de zelf in te delen werktijd

“tussen 10.00 en 17.00 uur” en de pensioenopbouw na twee maanden zijn eveneens onjuist.

 

Het verweer

 

Klager is niet aangenomen als postbezorger, waarop de vacatures betrekking hebben, maar als tijdelijke hulpkracht. De arbeidsvoorwaarden van een tijdelijke hulpkracht verschillen op een aantal punten van die van een postbezorger, waaronder op het punt van de pensioenopbouw en de werktijden.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter is van oordeel dat de Commissie de klacht zal afwijzen en overweegt daartoe het volgende.

 

De voorzitter acht voldoende aannemelijk geworden, dat klager in zijn klacht de arbeidsvoorwaarden die voor hem in de functie van tijdelijke hulpkracht bij PostNL gelden vergelijkt met de in de vacatures opgesomde arbeidsvoorwaarden ten aanzien van pensioenopbouw en werktijdenindeling die gelden voor de functie van postbezorger. Niet is gebleken dat de bestreden vacatureteksten onjuiste mededelingen bevatten over de werktijden en/of de pensioenopbouw van een postbezorger. Evenmin is gesteld of gebleken dat de arbeidsvoorwaarden van een tijdelijke hulpkracht op deze punten gelijk zijn aan die van een postbezorger.De klacht wordt daarom afgewezen.

 

De beslissing van de voorzitter
 

 

De voorzitter wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken