a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2010/00753

Datum:

22-10-2010

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Overige

Motivatie:

Subjectieve normen

Medium:

Buitenreclame

De bestreden uiting

 

Het betreft een poster ter promotie van de horrorfilm ‘Sint’.

 

De klacht

 

De afbeelding van de ‘Sint’ op de poster is zeer ongeschikt voor kinderen. De distributeur van de bewuste film is voornemens om de poster ‘in het straatbeeld te brengen’. Klaagster verzoekt de Commissie om na te gaan of zij dit kan voorkomen. Klaagster is van mening dat een dergelijk straatbeeld angsten kan oproepen bij kinderen en stelt dat het beeld niet strookt met de ‘vriendelijke natuur’ van het Sinterklaasfeest.

 

De mondelinge behandeling

 

Mr. Brunt voornoemd heeft aan de hand van zijn aantekeningen tegen de klacht verweer gevoerd. Voor zover van belang voor de beslissing wordt hierop in het oordeel nader ingegaan.

 

Het oordeel van de Commissie 

 

De Commissie stelt voorop dat zij slechts oordeelt over uitingen zoals deze op het moment van het indienen van de klacht zijn gepubliceerd. De onderhavige klacht, die het voornemen betreft van verweerders om de bedoelde poster buiten op te hangen, treft om die reden geen doel.

 

Wel wijst de Commissie in dit verband op de twee heden door haar genomen beslissingen met dossiernummers 2010/000753B en 2010/000753D. De klachten in die zaken hebben betrekking op de bewuste poster, zoals deze op het moment van het indienen van die klachten in bioscopen hing.

 

De beslissing

 

De Commissie wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken