a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0356

Datum:

21-08-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de website www.anwb.nl van ANWB B.V., waarop bij de keuze “Wegenwacht Europa Service” onder het kopje “Waar kunt u op rekenen” onder meer stond:
“*Alle auto’s en motoren, ongeacht leeftijd of grijskenteken, worden geholpen
*Niet kentekengebonden, dus geldig voor elk voertuig waarvan u gebruik maakt”.

De klacht

Toen klager voor de derde maal, steeds met een ander voertuig, een beroep deed op de wegenwacht werd hij geattendeerd op het feit dat volgens de voorwaarden (artikel 14.1 onder o) de service beperkt is tot twee verschillende kentekens. Gelet hierop is de bewuste tekst misleidend .

Het verweer

Van misleiding is geen sprake. Het lidmaatschap van de ANWB Wegenwacht kan voor meer kentekens worde gebruikt, zij het dat een limiet is gesteld -maximaal twee in een servicejaar- aan de hoeveelheid kentekens.

De re- en dupliek

Partijen hebben hun standpunt gehandhaafd en nader toegelicht.

Het oordeel van de Commissie

De mededeling dat de Wegenwacht service “niet kentekengebonden” is, acht de Commissie te absoluut en daardoor misleidend, aangezien de hulp volgens de voorwaarden beperkt is tot twee verschillende kentekens per servicejaar. Door deze belangrijke beperking in de onderhavige uiting onvermeld te laten en daarbij evenmin te verwijzen naar de voorwaarden, is deze uiting misleidend.

De beslissing


Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 7 NRC

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken