a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2007/07.0426

Datum:

06-09-2007

Uitspraak:

Aanbeveling

Product/dienst:

Motivatie:

Medium:

Omschrijving:

Het betreft de volgende aanbieding via e-mail: “Hier is je gratis ticket naar Wenen, Praag, Bratislava, Krakau of Boedapest* Vul onderstaand formulier in met de naam en e-mailadressen van 3 vrienden en SkyEurope geeft u een gratis vliegtuigticket voor een bestemming naar keuze” en “* Een gratis vlucht (enkele reis exclusief belasting en toeslagen) wordt aangeboden aan elke geregistreerde aanmelder (..)”.

De klacht

Het aanbod is exclusief belastingen en toeslagen. Zo mag in de reisbranche geen reclame meer worden gemaakt.

Het oordeel van de Commissie

De Reclamecode Reisaanbiedingen is op de uiting van toepassing, omdat sprake is van een reclame-uiting betreffende een reisdienst. Aanbieders dienen ingevolge artikel III onder 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen in hun reclame-uitingen correcte en duidelijke prijzen te hanteren en hun prijzen te publiceren inclusief de hen op het moment van publicatie bekende onvermijdbare kosten die voor de aangeboden diensten moeten worden betaald. In de bestreden uiting worden gratis tickets aangeboden. Aangezien deze prijs exclusief op het moment van publicatie bekende onvermijdbare kosten is, te weten belastingen en toeslagen, is de uiting in strijd met eerdergenoemd artikel.

De beslissing


Op grond van het vorenstaande acht de Commissie de uiting in strijd met artikel III onder 1 van de Reclamecode Reisaanbiedingen. Zij beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


Regeling:

artikel 3 onder 1 Reclame reisaanbiedingen

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken