a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

energie, Gas, water en elektra

Dossiernr:

2012/00691

Datum:

20-09-2012

Uitspraak:

klachtengeld (niet verschuldigd)

Product/dienst:

energie, Gas, water en elektra

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft een wederom van adverteerder ontvangen reclame e-mail, ondanks een eerdere uitspraak van de Commissie en de in dat kader gedane toezeggingen van adverteerder.

 

De klacht

 

Klager stelt, kort samengevat, dat de ongewenste e-mail in strijd is met de Code Reclame via E-mail en eerder gemaakte afspraken met adverteerder. Daarnaast verzoekt hij de Commissie om een persbericht te plaatsen, wegens niet naleven van een eerdere aanbeveling.

 

Het verweer

 

Adverteerder heeft de klacht erkend.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter is van oordeel dat de klacht de Commissie aanleiding zal geven een aanbeveling te doen. Hij overweegt daartoe het volgende.

 

De voorzitter begrijpt dat klager, ondanks het feit dat hij zich heeft afgemeld, een e-mail van adverteerder heeft ontvangen. Nu ook de adverteerder dit heeft erkend, acht de voorzitter het verzenden van de e-mail in strijd met het bepaalde in artikel 5.1 van de Code Reclame via E-mail.

 

De voorzitter is van oordeel dat de Commissie het verzoek tot een persbericht zal afwijzen, nu adverteerder aannemelijk heeft gemaakt dat het een incidentele administratieve fout betreft, getuige ook de lange periode gedurende welke klager geen e-mail van adverteerder heeft ontvangen.

 

De beslissing van de voorzitter

 

Op grond van het voorgaande acht de voorzitter de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 5.1 Code Reclame via E-mail. De voorzitter beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken