a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

(Gemotoriseerd) vervoer

Dossiernr:

2012/00349

Datum:

24-04-2012

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

(Gemotoriseerd) vervoer

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Drukpers/tijdschriften

De bestreden reclame-uiting

 

Het betreft adverteerders reclame-uiting waarin “De nieuwe Astra GTC” wordt aangeprezen.

 

De klacht

 

De uiterste waarden van de gemiddelde CO2-uitstoot van de Astra GTC bedragen volgens de website van Opel 127-168 g/km. In de advertentie wordt als gemiddelde CO2-uitstoot 27-265 g/km vermeld. Dit is het minimum en het maximum van de gemiddelde CO2-uitstoot van alle auto’s die Opel aanbiedt. Nu niet de verbruiks- en uitstootgegevens van de geadverteerde reeks voertuigen (Astra GTC) zijn vermeld, maar van een andere reeks is de uiting in strijd met artikel 2 lid 2 van de Bijzondere Reclame Code voor personenauto’s (CVP).

 

Het verweer

 

In de advertentie zijn helaas de verbruiks- en uitstootwaarden van alle Opel modellen genoemd. Er zal op worden gelet dat in nieuwe uitingen alleen de uitstootwaarden van de betreffende modellen zullen worden vermeld.

 

Het oordeel van de voorzitter

 

Nu in de uiting niet de verbruiks- en CO2-emissiegegevens worden weergegeven die gelden voor de daarin aangeprezen Opel Astra GTC, maar de uiterste waarden van alle Opel modellen zijn vermeld, is de uiting in strijd met het bepaalde in artikel 2 lid 2 CVP.

  

De beslissing van de voorzitter

 

Op grond van het hierboven overwogene acht de voorzitter de uiting in strijd met het bepaalde in artikel 2 lid 2 CVP en beveelt hij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken