a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Terug naar zoekresultaten

Huishouden en inrichting

Dossiernr:

2011/00019

Datum:

02-05-2011

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Huishouden en inrichting

Motivatie:

Bijzondere Reclamecode

Medium:

Drukpers/tijdschriften

De klacht

 

De folder is in klagers brievenbus gedeponeerd, hoewel deze is voorzien van een zoge­naam­de NEE/NEE-sticker.

 

Het verweer

 

Afzender heeft bij de verspreiding rekening gehouden met de NEE/NEE en NEE/JA-stickers. Navraag wees uit dat de bezorgers van de folders op de bewuste dag niet bewust een folder in de brievenbus van klager hebben gedaan. Afzender is er eigenlijk van overtuigd dat geen van zijn medewerkers dit heeft gedaan.

 

De nadere stellingen van partijen

 

Partijen handhaven hun standpunt.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter heeft besloten gebruik te maken van zijn bevoegdheid neergelegd in artikel 12 lid 1 aanhef en onder a van het Reglement betreffende de Reclame Code Commissie en het College van Beroep, inhoudende dat de voorzitter een klacht kan toewijzen indien de voor­zitter van oordeel is dat de klacht de Commissie aanleiding zal geven een onderhandse aan­beveling te doen.

 

Aangezien klager onweersproken heeft meegedeeld dat de bewuste reclame-uiting is gede­poneerd in klagers brievenbus, die voorzien is van een NEE/NEE-sticker – naar de voorzitter aanneemt een sticker als vermeld in bijlage 1 bij de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk (Code VOR) – is artikel 3.1 Code VOR overtreden. De voorzitter houdt afzender hiervoor verantwoordelijk, nu het om een uiting van hem gaat die op de bewuste datum door medewer­kers van hem is verspreid. Afzender heeft niet specifiek toegezegd maatregelen te nemen om verdere overtreding van artikel 3.1 Code VOR te voorkomen.

 

Ingevolge artikel 3.1 Code VOR deze bepaling dienen afzenders en verspreiders ieder voor zich en in gezamenlijk overleg alle maatregelen en voorzieningen te treffen die noodzakelijk zijn teneinde de respectering van de op bijlage 1 vermelde stickers te bereiken en voor de verdere uitvoering en naleving van de Code VOR.   

 

De beslissing van de voorzitter
 

 

Afzender heeft artikel 3.1 van de Code VOR overtreden en de voorzitter beveelt afzender aan om voortaan niet meer op een dergelijke wijze ongeadresseerd reclamedrukwerk te (doen) verspreiden.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken