a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2018/00846

Datum:

13-12-2018

Uitspraak:

Afwijzing

Product/dienst:

Vervoer

Motivatie:

Misleiding Prijs(vermelding)

Medium:

Digitale Marketing Communicatie

De bestreden reclame-uiting

Het betreft een door NS International verstuurde nieuwsbrief met de titel “Met de trein naar Antwerpen”. In de nieuwsbrief staat (voor zover van belang):
“Antwerpen vanaf € 20 * lees meer >”. 

 

De klacht

De klacht wordt als volgt samengevat.

Klager vindt de uiting van adverteerder misleidend, omdat het lijkt of NS een goede aanbieding heeft, maar als hij gewoon met zijn OV kortingkaart reist, is hij goedkoper uit dan € 20,- . Vanaf zijn woonplaats naar Roosendaal betaalt klager met korting € 11,- en van Roosendaal naar Antwerpen € 6,80, een totaalprijs van € 17,80. Klager is er naar eigen zeggen “al jaren ingetuind”.

 

Het verweer

NS heeft gemotiveerd verweer gevoerd. Voor zover van belang voor de beslissing, zal hierna op dat verweer worden ingegaan.

 

Het oordeel van de Commissie

De uiting wijst klanten op de mogelijkheid om met de internationale treinen van NS International voor € 20,- naar Antwerpen te reizen. Dat men kennelijk ook voor een lager bedrag dan € 20,- met de trein naar Antwerpen kan reizen, door bijvoorbeeld – zoals klager stelt – niet met de internationale trein te reizen, maar tot aan de grens (met een OV kortingsabonnement) met NS Reizigers B.V. en daar over te stappen op de (Belgische) NMBS, maakt niet dat de uiting misleidend is. De uiting ziet immers specifiek op tickets van NS International.

Gelet op het bovenstaande wordt als volgt beslist.

 

De beslissing

De Commissie wijst de klacht af.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken