a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2019/00300

Datum:

14-05-2019

Uitspraak:

dVAF (directe Voorzitters Afwijzing)

Product/dienst:

Vervoer

Motivatie:

Misleiding (overig)

Medium:

Audiovisuele Mediadiensten

De bestreden reclame-uiting

Het betreft een televisiecommercial van Carglass waarin een medewerker van haar toelicht hoe Carglass autoruiten vervangt. Daarbij wordt onder meer gezegd: “Daarom krijgt u bij Carglass levenslange garantie op de montage van uw voorruit”. Hierbij is het interieur van een auto te zien met een kaartje dat aan de achteruitkijkspiegel hangt. Op het kaartje staat:

“Levenslange garantie op de montage van uw voorruit  Meer hierover leest u in onze algemene voorwaarden op carglass.nl”.

 

Samenvatting van de klacht

Klager vindt de televisiecommercial vreemd en onduidelijk over de ‘levenslange garantie’.

 

Het oordeel van de voorzitter

In de televisiecommercial wordt gesproken over een ‘levenslange garantie’. Via het kaartje dat daarbij zichtbaar is, verwijst adverteerder naar haar algemene voorwaarden. Hier staat onder meer: “1. Op de montage van autoruiten verleent Carglass B.V. aan de opdrachtgever levenslange garantie (= levensduur van het voertuig in kwestie). Dit houdt in dat gebreken die aan een autoruit zijn ontstaan als gevolg van door Carglass B.V. onjuist uitgevoerde montagewerkzaamheden, exclusief kalibratie, kosteloos door Carglass B.V. zullen worden hersteld, op voorwaarde dat het gebrek door Carglass B.V. vastgesteld en hersteld zal worden, en na voorlegging van de factuur m.b.t. de oorspronkelijke ruitvervanging en het garantiebewijs. Deze garantie is niet persoonlijk, maar geldt slechts zolang de auto op Nederlands kenteken staat.” Adverteerder heeft aldus voldoende duidelijk gemaakt wat zij onder levenslange garantie verstaat. Om die reden beslist de voorzitter als volgt.

 

De beslissing van de voorzitter
 

Gelet op het bovenstaande wijst de voorzitter de klacht af.

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken