a a a
 

Uitspraken

Alle uitspraken van de Reclame Code Commissie en het College van Beroep vanaf 2007 vindt u hier.

Dossiernr:

2013/00122

Datum:

14-03-2013

Uitspraak:

VT (=voorzitterstoewijzing)

Product/dienst:

Motivatie:

Algemene Aanbeveling

Medium:

Digitale marketing communicatie

De bestreden reclame-uiting

 

Klager maakt bezwaar tegen de website ziggo.nl voor zover het betreft de afbeelding van de Interactieve HD recorder die wordt geleverd bij een “Alles in 1 Plus abonnement”.

 

De klacht

 

Klager stelt, kort samengevat, dat een Humax i HDR-5200c staat afgebeeld, terwijl bij bestelling blijkt dat mogelijkerwijs een andere, goedkopere recorder zal worden geleverd.

 

Het verweer

 

Adverteerder heeft verweer gevoerd. Op het verweer zal hierna, voor zoveel nodig, worden ingegaan.

 

Het oordeel van de voorzitter

De voorzitter is, ook na het gevoerde verweer, van oordeel dat de klacht de Commissie aanleiding zal geven een aanbeveling te doen. Hij overweegt daartoe het volgende.

 

In de bestreden uiting staat, naast de specificaties van de Interactieve HD recorder, een afbeelding van de “Humax i HDR-5200c”, zoals blijkt uit de tekst op het display van de getoonde recorder.

 

Naar adverteerder erkent is het mogelijk dat, in plaats van de afgebeelde HD recorder, een ander type HD recorder wordt geleverd. Anders dan adverteerder stelt in haar verweer, is niet gebleken dat bij de uiting een disclaimer staat waaruit blijkt dat het getoonde type recorder wordt geleverd “zolang de voorraad strekt”.

 

Gelet op het voorgaande is de uiting onduidelijk ten aanzien van één van de voornaamste kenmerken van het product als bedoeld onder b van artikel 8.2 van de Nederlandse Reclame Code (NRC), te weten de uitvoering.

 

 

De beslissing van de voorzitter

 

Op grond van het voorgaande acht de voorzitter de reclame-uiting in strijd met het bepaalde in artikel 7 NRC. De voorzitter beveelt adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

 

Opnieuw uitspraken zoeken

Op datum, dossiernummer, trefwoord of soort uitspraak of een combinatie van deze zoekopties.

*Verplicht in te vullen velden

Uitgebreid zoeken